Yleistietoa Paltamosta

Sijainti

Paltamon kunta sijaitsee Kainuun maakunnan länsiosassa Oulujärven koilisrannalla. Paltamon naapurikunnat ovat Kajaani, Ristijärvi, Puolanka, Sotkamo ja Vaala. Paltamossa on kaksi keskustaajamaa, kirkonkylän ja Kontiomäen taajamat.

 

Etäisyyksiä
Kajaani: 37 km
Vartius: 112 km
Oulu: 143 km
Kuopio: 206 km
Joensuu: 250 km
Rovaniemi: 300 km
Jyväskylä: 344 km
Helsinki: 588 km

 

 

Paltamoon saapuminen

Omalla autolla
Paltamoon on helppo tulla. Oulusta ja Kajaanista johtaa valtatie 22 Paltamoon. Tie 78 Rovaniemeltä Puolangan kautta ohjaa Sinut myöskin Paltamoon.

Junalla
Junaliikenne Oulu-Kajaani on vilkasta. Junat pysähtyvät Paltamon rautatieasemalla. Paltamosta pääset helposti Kajaanin kautta myös Helsinkiin ja toisin päin.

Lentäen
Lentokenttä sijaitsee Kajaanissa, Paltaniemellä. Lentoja Helsingistä Kajaaniin on päivittäin.

Juna aikatalutut: VR
Linja-autot: Matkahuolto
Kajaanin Lentokenttä: Finavia

 

Kirkonkylä: Sijaitsee Oulujärven rannalla Kiehimäjoen suulla. Keskustaajaman läpi kulkevat Oulu-Kontiomäki -rautatieyhteys että valtatie 22 (Kajaani-Oulu) ja kantatie 78 (Paltamo-Rovaniemi)

Kontiomäki: Sijaitsee Oulujärven itäpäässä valtatien 5 varrella noin 20 kilometriä pohjoiseen Kajaanista. Kontiomäki on merkittävä rautatieliikkenteen risteyskohta. Siellä risteävät rataosat Kajaani–Kontiomäki, Oulu–Kontiomäki, Joensuu–Kontiomäki, Vartius-Kontiomäki ja Taivalkoski-Kontiomäki.

Lisätietoja

www.paltamo.fi
Perustettu: 1870
Lääni: Oulun lääni
Maakunta: Kainuu
Pinta-ala: 1 139,13 km²
Asukkaita: n. 3 500